Суспільство
8 квітня 2020
Епіфаній розповів, як святкуватимуть Великдень на карантині
Залишаючись вдома, українці зможуть долучитися до молитви і богослужіння через трансляції.
news-image

7 квітня 2020 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським. Про це пише пресслужба православної церкви України.

Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Президент розповів Предстоятелю Православної Церкви України про заходи, які вживаються державою, а Митрополит Епіфаній – про рішення Церкви, ухвалені у зв‘язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями. Володимир Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби.

Сторони також обмінялися думками щодо необхідності забезпечити у великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь.

Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», – підкреслив Митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обговорив із главою Української греко-католицької церкви Блаженнішим Святославом виклики і завдання щодо боротьби з коронавірусом та важливість звершення пасхальних богослужінь онлайн.

Як стало відомо, Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Про це він повідомив головам ОДА та міським головам обласних центрів на селекторній нараді.

У той час у Ватикані всі великодні богослужіння Папи Римського Франциска у квітні пройдуть без присутності віруючих для запобігання поширенню коронавірусу

Читайте також:Якщо вам відмовили у проведенні тестування на COVID-19, повідомляйте про це на гарячу лінію МОЗ, - Віктор Ляшко