Події
7 квітня 2020
Пожежа у Чорнобильській зоні триває четвертий день
На даний час вертольотами ДСНС проводиться повітряна розвідка.
news-image

У Чорнобильські зоні четвертий день намагають загасити пожежу, але ситуація контрольована. Про це повідмляє прес-служба Державної служби з надзвичайної ситуації.

Триває пожежа трав’яного настилу та лісової підстилки між смт Поліське та с. Володимирівка (10, 16 квартал) на площі близько 6,5 га та поблизу с. Рудня Осошня (58, 77, 79 квартал) на площі близько 4 га.

Ситуація повністю контрольована. Роботи тривають", - йдеться у повідомленні.

На даний час вертольотами ДСНС проводиться повітряна розвідка.

Площа загоряння трав'яного настилу на території Котовського лісництва в зоні відчуження Чорнобильської АЕС зросла у вівторок удень з 10,5 га до 35 га.

Станом на 14:15 унаслідок пориву вітру сталося розповсюдження вогню трав'яним настилом на 7, 8, 9 і 11 квартали Котовського лісництва площею до 35 га. До місця пожежі направлено два вертольоти Мі-8 ДСНС і планується передислокація десяти одиниць техніки та особовий склад із території Житомирської області. Пожежні літаки (Ан-32П) здійснили дев’ять скидів - 72 тонни води", - йдеться в повідомленні.

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,013 мР/год, Київська область - в межах 0,011 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год). У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися.

Нагадаємо, за даними поліції, винуватцем пожежі, яка триває у Чорнобильській зоні і знищила майже 5 га Котовського лісництва, виявився 27-річний житель села Рагівка Київської області.

Нагадаємо,  4 квітня у Чорнобильській зоні відчуження сталася лісова пожежа. 

Вже 5 квітня пожежа в Чорнобильській зоні поширилася на територію понад 100 гектарів. 

Читайте також:У Києві під час пожежі в люці теплотраси виявлено тіла трьох людей