Світ
4 квітня 2020
В Ухані знайшли коронавірус у 15% кішок
Про те, як саме заразилися бродячі кішки, вчені поки не можуть сказати
news-image

Китайські вчені з Уханьского інституту вірології та Хуачжунского сільськогосподарського університету взяли зразки крові у ста бродячих і домашніх кішок, що живуть на території міста Ухань і прийшли до висновку, що приблизно 15% тварин заражені коронавірусом. Про це свідчать результати спостережень медиків, розміщені в електронній науковій бібліотеці bioRxiv, пише «Є!».

У ході дослідження вчені відвідали притулки для тварин, що знаходяться в різних частинах міста.

Ми відкрили антитіла до SARS-CoV-2 в організмі понад десяти кішок з Уханя. Це вказує на те, що щось подібне може відбуватися і в інших регіонах Землі, які охоплені епідемією, - відзначають експерти.

Вчені стверджують, що вірус може передаватися від однієї тварини до іншої повітряно-крапельним шляхом, але не повідомляється, чи можуть кішки заразити людей. Випадки передачі вірусу від котів до людини поки не зафіксовано.

На сьогодні тестів на коронавірус для кішок не існує. Для виявлення інфекції вчені винайшли спеціальні індикатори на основі білків оболонки SARS-CoV-2. Як стверджують біологи, на кішок інфекція діє також сильно, як і на людей.

Читайте також: В Україні запустили чат-бот для самооцінки стану на COVID-19