Україна
31 березня 2020
Вінниця затвердила перший в Україні власний протокол лікування COVID-19
Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій – заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді.
news-image

Доки в Україні ще розробляють єдиний державний протокол для лікування хворих на коронавірус, Вінниччина вже має свій – офіційно затверджений. Про це інформує пресслужба Вінницької ОДА.

Про це повідомила лікарка-інфекціоністка Лариса Мороз. Вона зазначила, що нині у світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, тому кожна країна має свій протокол. Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій – заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді. Протокол розробила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету, він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров‘я.

Це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів. Як зазначила Лариса Мороз, для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад генома вірусу Covid-19 входить частина генома вірусу імуннодефіциту людини.

Нагадаємо, чоловік зворушливо подякував медикам, які врятували його дружину від коронавірусу.

Читайте також:У Польщі чоловік 3 дні прожив у машині, бо боявся заразити коронавірусом сім'ю