Україна
31 березня 2020
Найголовніше за день: загибель бійця в зоні ООС, Рада проголосувала за відкриття ринку землі, коронавірус у 27 медиків на Тернопільщині
Читайте про найголовніші події дня, 31 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 31 березня.

Загибель бійця в зоні ООС

Молодший сержант Володимир Сергійович Мовчанюк 1983 р. н. загинув під час виконання бойового завдання  в районі  н. п. Первомайське Ясинуватського району Донецької області.

Куля снайпера обірвала життя бійця 30 березня. Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА у Фейсбук.

Військовослужбовець проживав у с. Андрушівка  Погребищенського району Вінницької області, служив за контрактом із травня  2015 року. Не одружений.

Попередньо поховання бійця планується у рідному селі Андрушівка, дата уточнюється.

Рада проголосувала за відкриття ринку землі

На позачерговому засіданні Верховної ради в ніч з 30 на 31 березня парламентарі підтримали законопроєкт про відкриття ринку землі. Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради.

Законопроєкт № 2178-10 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення" під час позачергового засідання ВР 30 березня підтримала більшість народних депутатів.

Зокрема, за проголосували 259 парламентарів, проти - 24, утрималися - 3, не голосували - 29.

Коронавірус в 27 медиків на Тернопільщині

Заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь повідомив, що у Тернопільській області  найгострішою проблемою на сьогодні в районній лікарні, де захворіли уже 27 медиків, залишається дефіцит противірусних ліків.

Через брак пробірок та шпателів для забору зразків не можемо протестувати всіх контактних. МОЗ не реагує на запити потреб", - розповідає чиновник.

Всього в області зареєстровано 78 випадків інфікування COVID-19, з них - 58 у Монастириському районі.

Також повідомляли, що доки в Україні ще розробляють єдиний державний протокол для лікування хворих на коронавірус, Вінниччина вже має свій – офіційно затверджений. 

 

Читайте також:Уляна Супрун: Найчастіше коронавірус підхоплюють не на вулиці, а вдома