Політика
31 березня 2020
Онлайн-брифінг керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Пряма трансляція
Керівник Офісу Президента України відповідає на запитання.
news-image

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак проводить онлайн-брифінг. У пресслужбі зазначили, що онлайн-брифінг відбувається максимально відкрито та прозоро.

Всі запитання, на які відповідатиме керівник Офісу Президента, транслюються на екрані під час брифінгу.

 

Сьогодні практично кожна країна стикнулася з нестачею медикаментів, засобів захисту лікарів, не виключенням є і Україна. Усі державні органи сьогодні працюють над максимальним забезпеченням лікарень, медиків найнеобхіднішим. Також я закликаю усіх українців до зменшення соціальних контактів", - сказав Андрій Єрмак.

Саміт лідерів "нормандської четвірки" пройде після виконання кількох умов.

Координаційна рада обговорювалася в телефонній розмові політичних радників у норманському форматі. Ідея створення такої ради буде розглядатися після консультацій з нашими партнерами зі Франції, Німеччини і ОБСЄ. Ці консультації досі тривають", - говорить Єрмак.

Керівник Офісу Президента нагадав, що позиція України незмінна, і "ми ніколи не вели переговори з "ДНР", "ЛНР", сепаратистами, терористами – і не будемо їх вести".

Політик розповів, що у попередніх домовленостях є підписи представників "ДНР" та "ЛНР", є умови, за якими ми маємо погодити деякі законодавчі акти з представниками окупованих територій. 

Єрмак запевнив, що за каденції Зеленського представники ОРДЛО не стануть учасниками ТКГ.

Україна завжди робила все, щоб це виконати, але не все залежить від нас. На жаль, інша сторона не дотримується тих зобов'язань, які досягнуті в Парижі. У першу чергу, це припинення вогню. Українська сторона повторює: якщо хтось нападає, стріляє по нашим бійцям, наша армія щоразу дає відсіч, але це не зупиняє наше прагнення до миру, домовленостей. В першу чергу, це мінські домовленості ", - заявив Єрмак.

Керівник Офісу Президента відмовився оцінювати дії Гео Лероса. Державне бюро розслідувань, Служба безпеки України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проведуть повне розслідування пов'язане з "плівками"

Пан Гео Лерос - він є інструментом боротьби людей зі мною, з владою. Я зупинив його спроби призначити на посаду людину з минулої влади, з КМДА. Давайте дочекаємся висновків провоохоронних органів. Офіс президента має бути не демонічним місцем, а допомагти функціонувати президенту України", - говорить Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак заявляє, що давно хотів змінити автомобіль, і так вийшло, що це співпало в часі з карантином. Нагадаємо, 11 березня політик придбав автомобіль Mercedes-Benz за 2,97 мільйона гривень.

Я давно хотів змінити авто, але у мене немає часу на це. Я продав свій старий автомобіль, і купив новий. Фінансове питання - у моїй декларації. Я не користуюся державним авто, не маю держохорони, я чесна людина і готовий відкрито дивитися в очі українцям", - сказав Єрмак.

Раніше стало відомо, що САП відкрила кримінальне провадження після публікації відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака  Денис нібито «продає» держпосади.

Читайте також:Рада призначила Венедіктову генпрокурором