Події
30 березня 2020
На час карантину відкладіть застілля та пікніки з рідними, - МОЗ
Штраф за шашлики під час карантину в Києві становитиме від 17 до 34 тис. грн.
news-image

На час карантину у Міністерстві охорони здоров'я України закликають відкласти застілля та пікніки з рідними.

Піклуйтеся про здоров'я та поки що підтримуйте зв'язок онлайн, закликають у МОЗ.

Як убезпечити себе та своїх рідних - рекомендації провідних медичних фахівців на сторінці "Лікарі-експерти МОЗ України". Долучайтесь!", - радять експерти МОЗ.

У Києві проводять інспекції та каратимуть за порушення карантину. Про це пише Олег Попенко, радник заступника міського голови у КМДА у Фейсбук.

У нашому місті 74 особи мають підтвердження інфікування COVID19. Але досі не всі усвідомлюють значення слова КАРАНТИН і відповідальність. Карантин - це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання - штраф", - сказав чиновник.

За порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф - від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум - 17 гривень).

Багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

Нагадаємо, на Тернопільщині коронавірус підозрюють в одномісячної дитини: немовля в реанімації.

Читайте також:У столиці стрімко збільшується кількість інфікованих COVID-19