Політика
30 березня 2020
Сивохо звільнений з РНБО
Причини звільнення Сивоха не уточнили.
news-image

Сергій Сивохо звільнений з посади радника секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах.

Про повідомляє Детектор медіа із посиланням на відповідь РНБО на запит.

Станом на 24 березня ц.р. (дата надіслання запиту, – ДМ) Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах. Також інформуємо, що Ткаченко Максим Миколайович станом на 24.03.2020 також не обіймає посаду радника секретаря РНБО України на громадських засадах», – йдеться в повідомленні.

Причини звільнення Сивоха не уточнили.

21 жовтні 2019 року український актор, телеведучий та гуморист Сергій Сивохо став радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України з питань реінтеграції і відновлення Донбасу.

12 березня у Києві він презентував Національну платформу примирення і єдності. По завершенню презентації представники Національного корпусу звинуватили його у бажанні миру із Росією і назвали це неможливим. Сивоха почали штовхати до виходу й він покинув презентацію.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали та доставили до Печерського управління поліції 15 активних учасників події.

Секретар РНБО Олексій Данілов засудив дії активістів, проте зазначив, що Сивохо ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО. За словами Данілова, кожен із його радників має свою власну позицію.

Національний корпус направив до Служби безпеки повідомлення про вчинення Сивохою державної зради.

16 березня народні депутати від фракції Слуга народу звернулися до Данілова з проханням звільнити Сивоха.

Читайте також:Сивоху звинуватили у державній зраді: «Нацкорпус» написав заяву до СБУ