Київ
30 березня 2020
У столиці стрімко збільшується кількість інфікованих COVID-19
Вірус вражає не тільки літніх людей: у столиці 2 випадки захворювання дітей, деякі пацієнти трохи старші за 30 - у тяжкому стані.
news-image

У столиці стрімко збільшується кількість киян, що мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Станом на сьогоднішній ранок це вже - 102 людини. Про це повідомляє мер Києва, Віталій Кличко, у Телеграм.

Захворіли:

11 жінок віком від 29 до 61 року років

9 чоловіків віком від 25 до 70 років

Один пацієнт госпіталізований до клінічної лікарні № 4, троє - в міську лікарню номер 9. Інші – лікуються вдома на самоізоляції, під контролем лікарів.

З 20 нових випадків - 4 так званих «сімейних вогнища». Це коли захворіли кілька членів родини.

З усіх офіційно зареєстрованих понад сотні випадків захворювання на сьогодні вилікувалися 2 киян. Їх виписали з Олександрівської лікарні.

Відкину один із стереотипів і скажу: вірус вражає не тільки літніх людей. У столиці 2 випадки захворювання дітей. І чимало захворіли молодих людей. Деякі пацієнти, трохи старші за 30, - у тяжкому стані! Я закликаю всіх! Припиніть перебувати в ілюзіях і осягніть реалії! Уберегти себе – це вберегти своїх близьких, коло свого спілкування, вберегти багатьох інших людей", - закликає мер столиці.

Нагадаємо,  українці, які прилетіли в країну із В‘єтнаму, відмовляються від обсервації і вириваються із аеропоту.

Читайте також:Уряд посилює карантинні заходи через коронавірус