Суспільство
30 березня 2020
Анна Скороход відверто про те, як робила тест
В державній лікарні їй відмовили, аргументувавши це тим, що у неї немає точних симптомів.
news-image

Депутатка Анна Скороход розповіла, що для того, щоб здати лабораторний тест на коронавірус їй довелося витратити два дні і використати для цього посвідчення народного депутата. Також ціна на такий тест не є доступною для всіх українців - 4100 гривень. 

А що робити тим, у кого їх (грошей) немає? І ви з усіх боків розповідаєте нам, що Україна готова до коронавірусу ???? Всім добра і міцного здоров'я !!!" - написала Скороход.

Детальніше про хворобу і як вона робила тест на коронавірус депутатака описала у своєму Телеграм-каналі. Анна Скороход вирішила здати тест після того, як відчула температуру та інші симптоми коронавірусної інфекції. 

В держлікарні їй відмовили, аргументувавши це тим, що у неї немає точних симптомів.

Там в інфекційному (!!!) відділенні зустріли мене в одноразових масках і мед халатиках. Подивилися, послухали - сказали не воно. Попросила зробити тест, відмовили, пославшись на те, що тести тільки якщо 100% симптоми, відправили по можливу причину до хірурга, той фахівець грамотний дуже, все перевірив, в т.ч і кров, і все-таки порадив зробити тест. Але інші лікарі це рішення не підтримали і тест не витрачали",- згадує Ганна.

Наступного дня жінка відчула себе гірше і звернулася до лабораторії, щоб знову спробувати зробити тест, однак цього разу їй порадили викликати швидку.

Вирішила таки домогтися тест. Дізналася в яких лабораторіях роблять. Подзвонила до них, сказали, що у них здати не можна, до них везуть безпосередньо на аналіз, викликайте швидку, вони візьмуть мазок", - пише Скороход.

Там їй теж відмовили і сказали, що це не компетенція невідкладної допомоги.

Тільки після того, як вона відкрито заявила, що є народним депутатом, їй передзвонили і запропонували поїхати до інфекційного відділення в Білій Церкві.

Дзвоню в швидку (розповідаю симптоми і причини занепокоєння), приймають виклик, кажуть очікувати бригаду. Передзвонюють - бригади не буде, це не компетенція невідкладної допомоги. На питання, що робити - телефонуйте лікаря (я у нього ще жодного разу не була). Поліклініка вже не працювала. Контакту сімейного лікаря у мене не було. Дзвоню знову, пояснюю всю ситуацію, що маленька дитина - не їхня компетенція. Користуюся, як всі вважають, заповітної фразою - я народний депутат, кажуть передзвонить головний на зміні", - пише Анна.

Виявилось, що там роблять тільки експрес-тести, тому Скороход з'їздила ще до Олександрівської лікарні.

Тут вже скоринка подіяла (скористалася, не приховую), зробили експрес-тести на грип та Covid 19, - негативні. Але відразу попередили, експрес-тест не точний і результат показує на 5-10 день симптоматики. Просила ПЛР, але рішення про його проведення приймається щоранку на нараді докторів (нарада за тест