Світ
27 березня 2020
Що відбувається з легенями людини, інфікованої COVID-19 (відео)
Приблизно 2-4% пацієнтів з COVID-19 отримують незворотні пошкодження легень.
news-image

Університетська клініка Джорджа Вашингтона випустила 3D-відео про стан легень 59-річного чоловіка, хворого на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це пише ТСН з посиланням на CNN.

Такий стан мали його легені лише за кілька днів після того, як у нього з’явилися перші симптоми. На відео помітні великі пошкодження і запалення, показані жовтим кольором.

У здорових легенях не було б жодних жовтих областей взагалі. 

Наразі пацієнт перебуває на штучній вентиляції легень, окремий апарат займається циркуляцією його крові і насичення її киснем.

Це не 70 чи 80-річний пацієнт з імунодефіцитом та діабетом", - сказав Кіт Мортман, начальник грудної хірургії в лікарні університету Джорджа Вашингтона. "Крім високого кров'яного тиску, у нього немає інших серйозних медичних проблем", - додав він.

Він зазначив, що за такого пошкодження легень загоєння може тривати довго. Приблизно 2-4% пацієнтів з COVID-19 отримують незворотні пошкодження.

Я хочу, щоб люди побачили це і зрозуміли, що може статися", - сказав Мортман і додав, що "люди мають поставитися до цього серйозно".

Нагадаємо, глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреисус заявив, що пандемія нового коронавірусу прискорюється

Читайте також:У Тернопільській області в 11 медиків виявили коронавірус