Події
26 березня 2020
У поліцейського, якому керівництво не надало засобів захисту, підтвердили коронавірус
Двох дільничих без засобів захисту відправили до чоловіка померлої жінки в Івано-Франківську.
news-image

В Івано-Франківській області на коронавірус захворів поліцейський. Він надавав допомогу по госпіталізації перших пацієнтів з коронавірусом в області. Тепер близько 20 його колег, з якими контактував хворий, пройдуть експрес-тестування на наявність інфекції.

Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук під час брифінгу, пише policecontrol.com.ua.

За його словами, на даний момент поліцейський знаходиться в лікарні, стан його здоров’я середнього ступеня важкості. Проводиться дезінфекція приміщень, контактні особи – на самоізоляції.

Керівництво одного з відділів поліції Івано-Франківська не надало засобів захисту двом дільничним: вони разом із сім’ями були госпітолізовані з підозрою на коронавірус.

За інформацією джерела у правоохоронних органах, в міському відділі поліції дуже скрутно з засобами захисту, однак заступник начальника по привентимному напряму послав двох дільничих без засобів захисту до чоловіка померлої жінки в Івано-Франківську.

23 березня у мікрорайоні Пасічна в Івано-Франківську померла жінка, яка була хвора на Covid19. Дільничі були вимущені їхати для опитування чоловіка померлої без засобів захисту.

Отже дільничний захворів через недбалу роботу начальника. У дівчини поліцейської вірус не підтвердився – у неї негативний результат дослідження на коронавірус. Наразі вона також перебуває на самоізоляції.

Також, джерело в поліції повідомляло, що їм видають лише по 1 масці на 2 тижні. Та усіх дільничних збирають 2 рази на день.

Керівник поліції Прикарпаття Володимир Голубош зазначив, що близько 20 колег поліцейського, у якого виявили коронавірус, пройдуть експрес-тести на Covid-19.

Проте джерело у правоохоронних органах повідомляє, що тести зробили лише керівництву, відділу кадрів,групі, яка тоді чергувала, а іншим дільничним, які контактували із хворим, сказали, якщо щось, то звернетесь самостійно. Та відправили їх на самоізоляцію на 14 днів.

Загалом в області підтвердили 16 випадків коронавірусу, 2 летальні. З хворими контактували 84 людини — усі вони зараз перебувають на ізоляції.

Нагадаємо, пандемія нового коронавірусу прискорюється, - ВООЗ.

Читайте також:Іспанія обійшла Китай за кількістю смертей від коронавірусу: понад 700 померлих за добу