Суспільство
26 березня 2020
Краще два тижні надзвичайного стану ніж два місяці «недокарантину», - Сергій Савінцев
У країні, де карантин сприймають як додаткову відпустку, очікуваного результату, звісно, досягти не вдалося.
news-image

Уже два тижні українці живуть на карантині. Проте кількість інфікованих коронавірусом щодня зростає, а вчора Кабмін продовжив карантинні заходи до 24 квітня.

Про пенсіонерів, які вірять у свою безсмертність, та про те, чому потрібно запроваджувати надзвичайний стан, розповідає політичний блогер Сергій Савінцев.

У країні, де карантин сприймають як додаткову відпустку, очікуваного результату від карантину, звісно, досягти не вдалося. Тому деякі міністри заговорили про необхідність запровадження надзвичайного стану, зокрема, Ілля Ємець та Арсен Аваков", - розповідає Сергій.

Але процедура запровадження надзвичайного стану не є такою простою. І від учора у країні запровадили надзвичайну ситуацію.

Цим держава визнає: сталося лихо, і нам слід мобілізуватися. Права українців як громадян не обмежують, а на державні органи покладаються додаткові обов'язки для ліквідації негативних наслідків", - стверджує блогер.

Сергій Савінцев аналізує умови, в яких українці живуть останні два тижні, і приходить до висновку, що ми майже живемо в умовах НС: заборонені масові зібрання, громадський транспорт працює лише для окремих категорій працівників, виїхати за кордон практично нереально.

Тому якщо зараз запровадять НС, особливих нововведень буде не так вже й багато.

У сьогоднішніх умовах введення НС - це швидше психологічна зброя проти вічно поспішаючих кудись бабусь. Побачите, через тиждень кількість хворих і смертей у кілька разів збільшиться, і тоді оці бабусі будуть вимагати уже їх рятувати. Краще два тижні надзвичайного стану ніж два місяці "недокарантину"", - резюмує Савінцев.

Більше роздумів експерта щодо ситуації з карантином і надзвичайним станом - дивіться у відео:

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець у відеозверненні наголосив, що держава має діяти рішуче, аби врятувати тисячі життів українців, та наполягає на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами.

Читайте також:У Франції почалася військова операція зі стримування коронавірусу