Політика
25 березня 2020
Рябошапка: Підозра Порошенку - юридичний «треш», необґрунтований і незаконний
Екс-генпрокурор говорить, що підпис на такому документі міг бути підставою для кримінальної справи проти нього самого.
news-image

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка не підписав підозра п'ятого президенту Петру Порошенко, тому що воно "не витримувала ніякої юридичної критики".

Про це Рябошапка заявив в інтерв'ю журналістці Олесі Бацман. 

Кожен юрист, хто хотів ознайомитися з цим документом, мав можливість це зробити, прокоментувати і власне, зробити висновки. Те, що було запропоновано підписати, - це дійсно юридичний "треш", що не витримує жодної критики. І очевидно, що мій підпис міг бути так само підставою для кримінального переслідування в мою сторону. Тому що, по-перше, документ був необгрунтованим. І, по-друге, він був незаконним. тобто те, в чому звинувачували п'ятого президента, не мало під собою достатніх підстав – не було жодних доказів, які підтверджують ці дії. І власне юридична кваліфікація була фантастична - в цих діях не можна було звинуватити президента в той час", - підкреслив Рябошапка в інтерв'ю".


Але, за його словами, новий генпрокурор - Ірина Венедиктова - цілком може підписати таку підозру, якщо буде така вказівка. 

Сьогодні є новий Генеральний прокурор, яка, можливо, є співавтором цього документа, вона вже майже тиждень генпрокурор. Вона може прекрасно підписати цей документ ... Я не астролог і тут я не можу передбачити. Я думаю, що вона готова підписати все, що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду", - підсумував Рябошапка.

Нагадаємо, 18 листопада слідчі центрального апарату ДБР направили в ГПУ проект повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенко.

Читайте також:ДБР має закрити справу проти Порошенка та відкрити провадження проти Дубінського, – рішення суду