Події
24 березня 2020
Хворий на коронавірус священник з Тернопільщини контактував з 500 особами
Антон Геращенко спеціально назвав ім'я та прізвище хворого, аби люди, хто з ним, контактував, самоізолювалися чи звернулися до медиків.
news-image
Священник з Тернопільщини Олег Вінніков, у якого виявили коронавірус, за даними поліції, контактував орієнтовно з 500 особами. Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
 
Олег Вінніков, це священнослужитель з Тернопільської області. Я навмисне називаю його ім'я та прізвище, він 19 березня був госпіталізований, наразі лежить у реанімації Тернопільської міської лікарні. Ми порахували у поліції, що він за тиждень контактував з близько 500 людьми. Він був на церковних службах, він відправляв похоронний обряд, і наразі ми шукаємо цих людей, які були поруч з ним", - сказав Геращенко.

Він також закликав всіх тих, хто контактував із цим священнослужителем з Тернопільської області, залишатися вдома, а ще краще – дзвонити лікарям, якщо у цих осіб з’являться симптоми хвороби, оскільки ці громадяни могли від нього заразитися.

У цьому немає нічого ганебного, він не знав на той момент, що він хворий, коли спілкувався з вами", - наголосив Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ запевнив щодо структури МВС, що "ми працюємо стабільно, з чітким планом і розуміємо, що нам робити".

Задача правоохоронної структури держави, - це збереження стабільності, безпеки, забезпечення карантинних заходів, і ми це робимо кожен день", - уточнив Геращенко.

Раніше ми повідомляли, що в результаті карантину українці поміняють своє ставлення до політиків.

Читайте також:Медики негайно мають бути повністю забезпечені захисними костюмами, - Оксана Скиталінська