Наука та технології
20 березня 2020
МОЗ пригрозив покаранням приватним лабораторіям через коронавірус
Вони ризикують залишитися без ліцензії.
news-image

Приватні лабораторії України, які будуть робити тест на коронавірус не за формою МОЗ, ризикують залишитися без ліцензії.

Таке попередження під час брифінгу 20 березня зробив головний санітарний лікар України, перший заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

Він сказав, що приватні лабораторії, які почнуть тестування на ПЛР, повинні перші 5 позитивних і 10 негативних екземплярів передати до Національної референс-лабораторії, яка підтвердить правильність проведення досліджень і верифікує всі зразки.

Вони зобов'язані звітувати за встановленою МОЗ формою, щоб ми не пропускали жодного випадку коронавірусу на території України. У разі порушення цих норм МОЗ ініціюватиме відкликання ліцензії на медичну практику, а також звертатиметься до компетентних органів, які будуть їх перевіряти на дотримання вимог і технічних правил, що дають їм право працювати у сфері лабораторної діагностики", – сказав Ляшко.

Нагадаємо, президент України 20 березня заявив, що в Україну упродовж найближчих 48 годин доставлять із Китаю 10 млн високоточних лабораторних тестів на коронавірус. Також в країну завезуть 40 тис. експрестестів.

Читайте також:Керівникам, які незаконно звільняють співробітників під час карантину, загрожує штраф до 51 тис гривень або виправні роботи