Світ
20 березня 2020
Мер Нью-Йорка звернувся до Ілона Маска з проханням почати виробництво апаратів штучної вентиляції легень
Мер американського міста попрохав Ілона Маска допомогти з виробництвом апаратів ШВЛ, попит на які зростає через епідемію коронавірусу SARS-CoV-2.
news-image
Мер американського міста Нью-Йорк Білл де Блазіо попрохав засновника й керівника Tesla Ілона Маска допомогти з виробництвом апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), попит на які зростає через епідемію коронавірусу SARS-CoV-2.

Як повідомляє Громадське, із проханням де Блазіо звернувся після того, як Маск у Twitter написав, що заводи Tesla готові виробляти такі апарати.

Tesla виготовляє автівки з комплексними системами опалення, вентиляції та кондиціонування. SpaceX виготовляє космічні кораблі із системами життєзабезпечення. Апарати ШВЛ не складні, але одразу їх не виготовити», — зазначив Маск під час Twitter-дискусії з керівником онлайн-проєкту про вибори в США FiveThirtyEight Нейтом Сілвером.

 

У відповідь мер Нью-Йорка написав у Twitter: 

Нью-Йорк придбає (апарати ШВЛ — ред.)! У країні вкрай не вистачає (апаратів — ред.), і ми потребуємо їх якнайшвидше — і нашому місту протягом наступних кількох тижнів потрібні тисячі таких апаратів. Ми отримуємо їх так швидко, як можемо, але не відмовилися б від вашої допомоги!»

 

 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні розробили тест-систему на коронавірус.

Читайте також:Трамп назвав винуватця пандемії коронавірусу