Суспільство
19 березня 2020
Глава МОЗ закликав українців до максимальної самоізоляції
З таким зверненням він виступив у середу, 18 березня, наголосивши, що "ситуація вкрай серйозна, не ставте під загрозу своє здоров'я і здоров'я ваших близьких".
news-image

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав українців до максимальної самоізоляції на період карантину в Україні через загрозу коронавірусу.

З таким зверненням він виступив у середу, 18 березня, наголосивши, що "ситуація вкрай серйозна, не ставте під загрозу своє здоров'я і здоров'я ваших близьких".

Влада ввела карантин. Обмежено режим роботи транспорту, закриті кафе, бари, ресторани. На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно і нехтує встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту. Запишіть: карантин – це не канікули або відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція – це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів і знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя!" – сказав Ємець.

Він наголосив, що влада робить "дуже правильні кроки" і в разі необхідності буде введений ще більш жорсткий режим "навіть якщо комусь це не подобається".

Під загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють у посиленому режимі. Наш борг – захистити український народ. Друзі, піклуйтеся один про одного", – додав міністр.

Глава МОЗ виступив із терміновим зверненням до українців

Як повідомляли, станом на 18 березня в Україні зафіксували вже 14 випадків захворювання COVID-19, двоє з яких – летальні. Всього залишається 205 осіб із підозрою на коронавірус.

Читайте також:Міністерство оборони України відклало весняний призов в армію у зв'язку з введенням карантину