Суспільство
18 березня 2020
У Києві, Харкові, Одесі маршрутки забиті, люди без масок: як в Україні порушують карантин
Ані рішення Кабміну і міської влади, ані звернення президента не змогли вплинути на людей – на дорогах із самого ранку помітили масу порушень.
news-image

У середу, 18 березня, в українських містах почали діяти суворі обмеження у громадському транспорті у зв'язку із карантином, який запроваджено через спалах коронавірусу. У Києві, Харкові та Дніпрі закрили метрополітен. В усіх населених пунктах ввели заборону на перебування понад 10 осіб у салоні транспортного засобу. Однак ані рішення Кабінету міністрів і міської влади, ані звернення президента Володимира Зеленського не змогли вплинути на людей – на дорогах із самого ранку помітили масу порушень.

Люди продовжили десятками набиватися в маршрутки, тролейбуси і трамваї. Ситуація погіршилася навіть у порівнянні зі звичним режимом, оскільки всі пасажири метро перекочували в інші види транспорту, так само поспішаючи на роботу чи у справах. Більшість – без медичних масок.

OBOZREVATEL підготував для вас огляд того, що відбувається в містах України, де із самого ранку вже зафіксували тисняву у транспорті.

Київ

У столиці обмеження з тріском провалилося. Після закриття метро люди шукали будь-які шляхи дістатися на роботу.

Харків

У соцмережах почали активно виставляти кадри порушень – трамваї та тролейбуси були забиті, а на зупинках навіть о 5-й ранку було в рази більше людей, ніж зазвичай.

Одеса

В Одесі також порушили заборону. Кількість людей у транспорті не контролювали. На фото видно, що пасажири навіть вивалювалися з переповнених маршруток.