Економіка та бізнес
17 березня 2020
Зеленський провів зустріч з олігархами в Офісі президента: кого зняли ЗМІ
Нараду з представниками бізнесу підтвердила пресслужба ОП.
news-image

У понеділок, 16 березня, глава України Володимир Зеленський зібрав олігархів і великих бізнесменів в Офісі президента на зустріч щодо протидії коронавірусу в країні.

Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший"). Вони опублікували кадри з машинами, які, ймовірно, належать бізнесменам.

Нараду з представниками бізнесу підтвердила пресслужба ОП.

На заході були присутні власники та топ-менеджери найбільших українських компаній і бізнес-груп", – сказано в повідомленні. Втім, конкретні імена не називаються.

Зеленський провів зустріч з олігархами: кого зняли ЗМІ

За даними журналіста Михайла Ткача, що близько 17-ї години на територію ОП заїхала машина Ріната Ахметова.

Пізніше знімальна група зафіксувала кортеж власника холдингу DCH Олександра Ярославського і засновника холдингу "Кернел Груп" Андрія Веревського.

За годину до зустрічі, за даними журналістів, із Дніпра до Києва також прилетів приватний борт, яким користується Ігор Коломойський. На виїзді з ОП представники ЗМІ побачили машину, якою нібито користується бізнесмен.

В ОП зі свого боку заявили: на нараді глава держави обговорив питання допомоги з боку великого бізнесу під час проведення заходів щодо протидії поширенню Україною COVID-19.

Зокрема, йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфекційних засобів.

Президент наголосив на важливій ролі, яку можуть і мають відігравати лідери українського бізнесу в ситуації безпрецедентних глобальних викликів, що наразі стоять перед країною.

Бізнес має бути соціально відповідальним у скрутних ситуаціях для держави. Українці мають почуватися захищеними, коли звертаються в державні лікарні. І я наполягаю, щоб ви допомогли зараз. В Україні нині немає критичної ситуації, і ми сподіваємося, що зможемо гідно вийти з цього періоду, зберігши здоров’я та життя українців", – зазначив Володимир Зеленський.

Бізнесмени погодилися з пропозиціями президента та пообіцяли надати всю необхідну допомогу державі у здійсненні превентивних заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Також Володимир Зеленський ввечері в понеділок, 16 березня, ініціював термінове засідання фракції "Слуга народу" в Офісі президента. 

На закритому засіданні фракції "Слуга народу" президент України Володимир Зеленський змушує депутатів вийти на пленарний тиждень і проголосувати не тільки за законопроект про боротьбу з поширенням коронавірусу, але й про ринок землі.

Про це OBOZREVATEL повідомили джерела у Верховній Раді. Президент наполягає, що якщо ці закони не ухвалять, то найближчими тижнями на Україну чекає дефолт. А на тлі епідемії коронавірусу це істотно погіршить ситуацію в країні.

Читайте також:Перекази валюти від заробітчан в Україну можуть впасти на $ 0,5 - 1 млрд