Події
13 березня 2020
Кличко просить закрити авіасполучення з країнами, де поширюється коронавірус
Усі наразі бачать, що до Києва досі прямують рейси з Мілану, де, як і у всій Італії, сьогодні дуже складна ситуація.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Міністерства інфраструктури України та керівництва аеропорту "Бориспіль" закрити авіасполучення з країнами, де поширюється епідемія коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Кличка

Ми робимо все можливе, аби не допустити поширення хвороби в Києві й Україні. Аеропорти – ворота в нашу країну, і один з перших фільтрів для недопущення інфікованих людей. Припинення авіасполучення з країнами, де сьогодні поширюється епідемія, необхідне для мінімізації ймовірності спалаху коронавірусу як у Києві, так і в країні загалом".

Кличко додав, що усі наразі бачать, що до Києва досі прямують рейси з Мілану, де, як і у всій Італії, сьогодні дуже складна ситуація і поширюється епідемія коронавірусу.

Він також нагадав, що з 12 березня в столиці запровадили обмежувальні заходи для упередження можливого розповсюдження захворювання.

Також місто закупило 5 тисяч експрес-тестів, що допоможуть лікарям швидко діагностувати коронавірус у пацієнтів. 

Укрзалізниця уже призупинила пасажирське сполучення зі Словаччиною з 13 березня через оголошення надзвичайного стану у цій країні.

Нагадаємо, за словами Олександра Ткаченка, термінова самоізоляція та закриття кордонів - єдиний альтернативний спосіб аби не допустити поширення вірусу.

Читайте також:У Радомишлі через коронавірус, закрили ринки і зупиняють транспорт