Економіка та бізнес
11 березня 2020
МАУ масово скасовує рейси через коронавірус: список напрямків
В авіакомпанії рекомендують перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту на сайті МАУ.
news-image

Через спалах коронавірусу авіакомпанії почали скорочувати та скасовувати рейси. Так, український авіаперевізник МАУ зменшить кількість рейсів до 16 країн, а також частину внутрішніх.

Зокрема, менше літатимуть до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Польщі. Про зміни в розкладі пасажирів інформуватимуть заздалегідь, повідомила пресслужба МАУ.

В авіакомпанії рекомендують перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту на сайті МАУ.

Які рейси скасували: список

Київ – Венеція у період з 12 – 12 квітня;

Одеса – Тель-Авів: 12 – 8 квітня (окрім 18 і 25 березня);

Дніпро – Тель-Авів: 15 березня – 8 квітня (пасажирам запропонують альтернативний варіант перельоту через Київ на найближчий рейс);

Харків – Тель-Авів: 15 березня – 8 квітня;

Київ – Ізмір до 22 травня (пасажирам запропонують варіанти подорожі з пересадкою в Стамбулі);

Одеса – Стамбул до 1 квітня;

До 8 квітня будуть скасовані другі частоти на маршрутах між Києвом і Херсоном, Чернівцями, Івано-Франківськом, Львовом і Запоріжжям.

Окрім того, з 13 березня по 7 квітня МАУ виконуватиме по одному рейсу на день між Києвом і Лондоном.

Зауважимо, що пасажири зможуть покинути територію Італії на регулярних рейсах МАУ з Риму та Мілану. Мандрівникам, яким буде необхідно переїхати з Венеції до Риму або іншого міста для вильоту в Україну, необхідно завантажити та заповнити спеціальну декларацію.

Авіакомпанія МАУ зв’яжеться з кожним пасажиром скасованих рейсів, який залишив свої прямі контактні дані під час бронювання квитків.

Водночас угорський лоу-кост Wizz Air припиняє всі польоти до Італії від 10 березня і до 3 квітня, а також до Ізраїлю – з 12 до 23 березня. До 8 квітня не літатимуть до Італії й літаки компанії Ryanair.

Що відомо про коронавірус у Європі: коротко

Найбільше у Європі від епідемії коронавірусу потерпіла Італія. За загальними показниками інфікованих та загиблих внаслідок епідемії держава перебуває на другому місці після Китаю, який і став джерелом коронавірусу.

У європейській державі епідемія поширюється вже кілька тижнів поспіль, а кількість загиблих постійно зростає. Спершу від коронавірусу потерпала лише північ держави, зокрема регіон Ломбардія. Втім пізніше хвороба поширилася на усю країну, хоча на півночі ситуація й досі найстрашніша.

Що відомо про коронавірус міфи і правда
Міфи та правда про коронавірус / Інфографіка 24 каналу

Читайте також:Нардепам заборонили відрядження за кордон