Резонанс
7 березня 2020
В Україні зареєстрували електронну петицію з вимогою знищити всіх бездомних собак
В Україні просять знищити всіх бездомних собак
news-image

Днями в Україні зареєстрували скандальну петицію, в якій вимагають знищити всіх бездомних собак. Також вимагають розправитися з тими тваринами, які порушують громадський порядок. Зоозахисники впевнені, що така петиція не зможе набрати потрібну кількість голосів. Через годину після її публікації всього було набрано 50 голосів, пише «Є!»  з посиланням на newformat.info.

Так, засновник проекту UAnimals Олександр Тодорчук говорить про те, що така петиція не пройде, адже це звірство. Хоча в Україні, насправді, питання з безпритульними тваринами є досить гострою. І його потрібно вирішувати, але абсолютно не в такій спосіб.

Дуже часто правоохоронці не приїжджають на виклики, пов'язані з жорстоким поводженням з тваринами. В країні в одиничних випадках вдалося довести справу до суду. Кілька років тому в Україні була посилена відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Наприклад, за особливу жорстокість зараз передбачено до 8 років в'язниці», - каже зоозахисники.

Але як показує практика, що такі справи до суду доходять дуже рідко. Винятки становлять лише резонансні випадки, які набувають розголосу на всю країну.

Читайте також:Зеленський запропонував українці з Уханя лишити песика в посольстві