Економіка та бізнес
2 березня 2020
У лютому держбюджет виконано на 93,7% - Мінфін
Усі значущі видатки проведено.
news-image

Доходи загального фонду Державного бюджету в лютому 2020 року виконані на 93,7% від розпису.

Про це пише Еспресо.

За її словами, всі значущі видатки проведено. Витрачено менше на обслуговування і погашення боргу завдяки професійній борговій політиці та управлінню ліквідністю.

Незважаючи на макроекономічні ризики та нові глобальні виклики: доходи загального фонду держбюджету виконано на 93,7% від розпису", - зазначила міністерка.

Вона додала, що нова податкова служба перевиконала план на 7,1%, що еквівалентно 2,5 млрд грн, а в цілому надходження відомства становили 37,1 млрд грн.

Маркарова підкреслила, що доходи, які адмініструє нова Митна служба, становили 22,6 млрд грн, або 78,3% від розпису через міцніший курс та скорочення обсягів імпорту. 

У звіті Мінфіну також йдеться, що в цілому, за оперативними даними Державної казначейської служби у січні-лютому касові видатки становили 131,1 млрд грн або 85,5% від розпису. А доходи загального фонду державного бюджету склали 62,2 млрд грн, що на 9,9% вище за лютий 2019 року - йдеться у звіті.

Раніше стало відомо, що «Краще знизити податки бізнесу»: Мінфін виступив проти виділення 90 млрд грн на підтримку економіки.

Читайте також:В Україні злетів держборг: як Кабмін Гончарука призвів до провалу