Світ
28 лютого 2020
Укравтодор запустив мапу з ремонтом доріг: там можна й поскаржитись
Безпосередньо на самій карті існує модуль для звернення, за допомогою якого можна поскаржитися на поганий стан дороги.
news-image

Державне агентство автомобільних доріг України запустило онлайн-карту із інформацією про проведення ремонтів доріг, заплановані ремонти та перекриття доріг у зв'язку з ними.

Про це повідомила пресслужба Укравтодору.

Нову мапу розробили ще й для того, щоб слідкувати за роботою підрядників, які роблять ремонти та будівництво автошляхів, пояснили у відомстві.

Громадяни можуть отримувати об’єктивну й актуальну інформацію щодо стану проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об’єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодних умов на дорогах тощо”, - зазначили там.

Дані про стан доріг карта отримує від Гідрометцентру, системи зважування машин у русі (Weigh-in-motion), дорожніх камер, сканерів, а також низки мобільних додатків, з якими Укравтодор уклав співпрацю. Серед них - Waze, Bolt, Uber, “Дія” тощо.

Крім цього, безпосередньо на самій карті існує модуль для звернення, за допомогою якого можна поскаржитися на поганий стан дороги.

Громадянин їде автомобільною дорогою - у процесі руху у нього виникають питання. Наприклад, відсутнє освітлення, сміття на узбіччі, вибоїна, перешкода руху тощо. Тепер він має можливість з допомогою браузера напряму звертатися до Укравтодору. Звернення потрапить до диспетчера, а громадянин надалі зможе відстежувати статус його опрацювання і виконання”, - повідомив директор Укрдорзв'язку Вадим Горюшко.

Раніше стало відомо, що Укравтодор завчасно почав ремонтні роботи через теплу зиму.

Читайте також:В Україні почали ремонтувати дороги вже в 17 областях (карта)