Світ
27 лютого 2020
Коронавірус в Європі: список країн
На сьогодні коронавірус зафіксували в 19 країнах Європи.
news-image

За останні дні спалах коронавіруса COVID-19 і летальні випадки були зафіксовані в кількох європейських країнах. РБК-Україна стежить за тим, як коронавірус поширюється по країнах Європи.

Естонія

У середу, 27 лютого, міністр соціальних справ Танель Кийк заявив про перше зараження коронавірусом в Естонії. Ним виявився чоловік, який не є громадянином країни, але проживає там на постійній основі. Заражений повернувся до Естонії в середу ввечері з Ірану.

Данія

У середу, 27 лютого, перший випадок зараження коронавірусом COVID-19 зафіксували в Данії. Інфікований був на курорті в Італії.

Норвегія

26 лютого Міністерство охорони здоров'я Норвегії підтвердило перший випадок коронавіруса в країні. Коронавірус був зафіксований у людини, яка наприкінці минулого тижня повернувся з Китаю і перебувала з того часу в ізоляції. Місцеві влади вважають поширення нового вірусу малоймовірним.

Північна Македонія

26 лютого підтверджений перший випадок зараження коронавірусом в Північній Македонії. Жінка, яка звернулася за медичною допомогою, приїхала з Італії.

Італія

Найбільше від коронавіруса в Європі на сьогодні постраждала Італія, де кількість заражених перевищила 300 осіб. У країні також зафіксовано 12 смертей. Влада країни закрила на карантин 10 міст у північному регіоні Ломбардія.

Німеччина

Далі за кількістю заражених коронавірусом йде Німеччина, де зафіксували 19 випадків. Зараження коронавірусом в країні реєстрували з кінця січня, на сьогодні летальних випадків немає.

Франція

У Франції зафіксовано 17 випадків зараження коронавірусом, при цьому відомо вже про дві смерті. Літній чоловік помер в паризькій лікарні "Сальпетрієр" 26 лютого, до цього помер 80-річний громадянин Китаю.

Британія

На британських островах повідомляють про 13 випадках коронавіруса. Сьогодні там на карантин закрито дві школи, учні яких побували в Італії.

Іспанія

За останніми даними, в Іспанії заразилися 11 осіб. При цьому випадки фіксуються в Мадриді, Каталонії, на Канарських островах і на Майорці.

Австрія

Перші випадки коронавіруса зафіксували і в Австрії. За даними місцевої влади, заразилися двоє громадян Італії, які проживають в Інсбруку. Коронавірус у них виявили після відвідування Ломбардії.

Хорватія

Два випадки зараження коронавірусом зафіксували в Хорватії. Як мінімум про одного чоловіка відомо, що він інфікувалався під час поїздки в італійський Мілан.

Ізраїль

За останні дні в Ізраїлі підтвердили другий випадок коронавіруса. Інфекцію, як і в першому випадку, виявили у пасажира круїзного лайнера Diamond Princess. Також відомо, що на карантині перебуває посол Ізраїлю в Китаї.

Російська Федерація

В кінці січня коронавірус виявили у жінки та чоловіка в Російській Федерації. Обидва громадяни Китаю, вони госпіталізовані в спеціальні бокси. Люди, які контактували з ними, теж знаходяться в лікарнях.

Румунія

На цьому тижні повідомлялося про перший випадок коронавіруса в Румунії. Заражений повернувся в країну ще три тижні тому після відвідин Італії, він перебуває на карантині в лікарні Бухареста.

Бельгія

На початку лютого виявили коронавірус у одного з евакуйованих з китайського Уханя. Аналізи інших членів евакуйованої групи, яка перебувала на карантині, дали негативний результат.

Греція

Один випадок на сьогодні підтверджений у Греції. 38-річна жінка захворіла після відвідування північної Італії.

Фінляндія

Єдиний на сьогодні випадок був зафіксований ще в кінці січня. Повідомлялося, що захворіла 32-річна жінка, яка до цього була в Ухані.

Швейцарія

Влада Швейцарії 25 лютого підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Захворів 70-річний чоловік, за попередніми даними, зараження відбулося, коли він відвідував Мілан.

Швеція

Коронавірус діагностували у жительки міста Йонкопінг, яка також побувала в Ухані. Спочатку у неї не було ніяких симптомів застуди.  

Читайте також:В українки в Італії виявили коронавірус - ЗМІ