Політика
25 лютого 2020
Олена Зеленська зустрілася з послом Австрії і заручилася його підтримкою в інклюзивній програмі
"Австрія допоможе створити безбар'єрне середовище для осіб з інвалідністю в Україні", - перша леді
news-image

Дружина президента України і перша леді країни Олена Зеленська провела зустріч з повноважним послом Австрії Гернотом Пфандлером для обговорення можливості створення безбар'єрного середовища для маломобільних груп населення. Про це вона написала на своїй публічній сторінці у Facebook, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Олена Зеленська зазначила, що дана ідея відвідала її ще в кінці минулого року, коли Україна оголосила про свій намір приєднатися до міжнародної програми "Партнерство Біарріц", заснованого країнами Групи семи для утвердження ґендерної рівності.

Серед зобов'язань, які Україна бере на себе в рамках "Партнерства", є розвиток інклюзивного та безбар'єрного простору, універсального і дружнього для всіх. Підготовкою практичного плану дій у цьому напрямі займається Міністерство розвитку суспільства. Австрія є країною, яка демонструє світова першість у розвитку безпечною, доступного і комфортного архітектурного навколишнього середовища", - зазначила перша леді в своєму повідомленні.

Також Зеленська додала, що для українських фахівців важливі не тільки напрацювання австрійських колег у практичному втіленні концепту безбар'єрності, але й механізми нагляду та контролю об'єктів на стадії будівництва і введення в експлуатацію.

Пункт, який вимагає особливої уваги, - адаптація вже існуючих будівель", - зазначила вона, додавши, що австрійські партнери пообіцяли свою професійну підтримку протягом всього процесу.

Читайте також:Іноземці в обсервації в «Нових Санжарах» знадобилася допомога лікарів