Події
25 лютого 2020
У активістів «Українського кіберальянсу» раптово влаштували обшуки
Причини обшуків не називаються.
news-image

Вранці 25 лютого правоохоронці прийшли з обшуками до активістів організації "Український кіберальянс". Зокрема, слідчі дії провели в Олександра Галущенка, Андрія Перевезія та Шона Таунсенда.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook український журналіст, засновник InformNapalm Роман Бурко. Причини обшуків не називаються.

У спікера Ukrainian Cyber Alliance (UCA) та інших людей, які в рамках акції #FRD вказували державним установам на критичні вразливості систем із метою їх виправлення й закриття, почалися обшуки. Зараз деталі невідомі. Альянс роками проводив успішні операції та заважав росіянам, схоже, влада дала "зелене світло" знищенню волонтерських груп, які дошкуляли РФ ці роки", – написав Бурко.

У коментарях до допису повідомляють, що обшук проводять поліцейські за підтримки спецпідрозділу КОРД. Обшук санкціонований ухвалою одеського суду. Підставою для таких слідчих дій стала стаття 361 Кримінального Кодексу України «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку».

Український кіберальянс (Ukrainian Cyber Alliance) — спільнота українських кіберактивістів з різних міст України і куточків світу, яка виникла навесні 2016 року з об'єднання двох груп кіберактивістів FalconsFlame і Trinity, пізніше до альянсу приєдналася група кіберактивістів RUH8 та окремі кіберактивісти групи КіберХунта.

Як повідомляли раніше, правоохоронці влаштували обшуки у приміщеннях Одеського морського торговельного порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах.

Читайте також:В Державному космічному агентстві і на заводі «Арсенал» проходять обшуки