Політика
24 лютого 2020
У «Слузі народу» вирішено «поділити» порівну Київську область на місцевих виборах
ЗМІ дізналися, як у "Слузі народу" "поділили" Київську область на місцеві вибори
news-image

В "Слузі народу" вирішено поділити порівну Київську область на місцеві вибори між народними депутатами Олександром Дубинським і Артемом Культенко. Дубинського пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, а Культенко - з главою Офісу президента (ОП) Андрієм Єрмаком, пише «Є!»  з посиланням на kievvlast.com.           

Про рішення, прийняте в "Слузі народу", стало відомо від джерела в партії.

За словами джерела, рішення на місцеві вибори розділити столичну область між людьми Коломойського і Єрмака прийнято на зустрічі співробітників ОП, керівництва партії і мажоритарників від Київської області.

Було оголошено, що штаби на Київщині і квоти на місцевих виборах діляться 50/50 - між Олександром Дубинським і Артемом Культенко. На зустрічі, крім всіх наших ( "Слуги народу") мажоритарників від області, були присутні Олександр Корнієнко ( глава партії і перший заступник голови парламентської фракції "Слуги народу"), Сергій Шефір (перший помічник президента Володимира Зеленського) і Сергій Трофимов ( перший заступник голови ОП)", - сказало джерело.

Не уточнено, які регіони Київської області відійшли під кураторство Дубинського, а які - Культенко.

Олександр Дубинський був обраний від "Слуги народу" на 94 окрузі (Васильків, Обухів і відповідні райони). Він випередив Ігоря Кононенко (колишню "праву руку" п'ятого президента Петра Порошенка) і зайняв у Верховній Раді (ВР) IX скликання крісло заступника голови комітету з питань фінансів, податків та митної політики. До того Дубинський багато років працював на телеканалі "1 + 1", що належить олігархові Ігорю Коломойському.

На думку політичних експертів, Дубинський є неформальним лідером т.з. "Групи Коломойського" в парламентській фракції "Слуги народу". Хоча сам Дубинський заперечує такий зв'язок з Коломойським.

Артем Культенко пройшов до ВР IX скликання під №51 списку "Слуги народу". Одночасно він керував київським штабом партії на парламентських виборах. Крім того, він є співзасновником громадської організації "Союз інвесторів транспортної інфраструктури (СІТІ) Києва".

Колишній народний депутат Юрій Левченко в жовтні 2019 року повідомив , що Культенко раніше займалася київськими МАФами разом з нинішнім главою ОП Андрієм Єрмаком і чинним нардепом від "Слуги народу" Андреєю холодовим (№22 списку партії).

Ця група" МАФовіков "- Єрмак, Холодов і Культенко - зараз ставлять своїх смотрящих в Києві: Тищенко (нардеп від" Слуги народу "по 219 округу) і Комарницького (колишній співголова фракції" Блоку Леоніда Черновецького "в Київраді)", - стверджував Левченко.

Нагадаємо, вибори до місцевих рад мають відбутися 25 жовтня ц.р. Вони пройдуть за новими правилами, встановленим Виборчим кодексом. Поки невідомо, чи встигне влада до місцевих виборів провести перший етап територіально-адміністративної реформи , тобто сформувати всі об'єднані територіальні громади (ЗТВ).

Читайте також:«Зеленському потрібно знайти час, щоб думати стратегічно», - Савінцев