Інфографіка
24 лютого 2020
Країни, що надали безвізовий режим для громадян України
Куди українці можуть їздити без віз.
news-image

На сьогоднішній день багато країн надають громадянам України можливість безвізового в'їзду. Взагалі щодо можливостей подорожувати без візового клопоту й пов'язаних з цим часових та грошових витрат власники українських паспортів мають значно кращі шанси, ніж їхні сусіди з колишнього Радянського Союзу. 

Команда «Є!» проаналізувала в які країни українці можуть їздити без віз. 

Уже два з половиною роки українці можуть подорожувати у Шенгенську зону без віз. Безвізовий режим для України 2020. Список країн:Австрія, Албанія, Андорра, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ватикан, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Сербія (однак в'їзд з боку Косово заборонено)Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швеція, Швейцарія

На Близькому Сході до безвізових для громадян України належать також і такі популярні серед прихильників релігійно-історичного та пляжного відпочинку напрямки як Ізраїль та Туреччина. Українським шанувальникам розпечених гарячим сонцем пляжів Перської затоки безвізовий в'їзд надають Об'єднані Арабські Емірати та Катар.

Щодо інших континентів, то українці можуть подорожувати без візи зокрема до більшості країн Південної Америки. Щоправда, віза знадобиться для подорожей до Венесуели, Колумбії і Гайани. Тим, хто хоче податися до Болівії, візу можна отримати на кордоні.

Серед країн Південно-Східної Азії українським громадянам без візи можна подорожувати Індонезією та Малайзією, але, на відміну від росіян, потрібно оформляти візу, до В'єтнаму й на Філіппіни. І зробити це треба ще в Україні. Ті, кого нестримно вабить Таїланд, зможуть без проблем отримати візи в аеропорту, одразу після прибуття в цю екзотичну країну.

Тим з українців, хто змалку мріяв про сафарі в африканській савані, можна без візи податися до Намібії. Ще однією африканською країною з безвізовим в'їздом для громадян України є Сенегал. Щодо Єгипту, то любителі овіяних легендами пірамід Гізи й лазурових хвиль Червоного моря отримають візу прямо після прильоту в аеропорту, сплативши за це відповідну суму.

Читайте також:Дмитро Кулеба розповів про амбіції України напередодні засідання Ради Асоціації з ЄС