Події
24 лютого 2020
В Україні через негоду знеструмлені понад 250 населених пунктів – ДСНС
За повідомленням рятувальників, у Львівській області без електрики залишилося 70 сіл і містечок, в Івано-Франківській – 69, Тернопільській – 65.
news-image

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє, що 24 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (опади та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 251 населений пункт у семи областях.

В Україну прийшли циклони Ксантипп і Юлія, через що погода серйозно погіршилась.

За повідомленням рятувальників, у Львівській області без електрики залишилося 70 сіл і містечок, в Івано-Франківській – 69, Тернопільській – 65, Волинській – 23, Чернівецькій – 12, Житомирській – 11, Рівненській – 1.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго. Рух автомобільного транспорту на автодорогах держави забезпечено», – вказується в повідомленні ДСНС.

Синоптики вже оголосили штормове попередження на 24 лютого.

В українських Карпатах. Там ймовірні сильні хуртовини, снігопади, ожеледиця на дорогах, шквали вітру до 25 – 30 метрів за секунду, а вночі аж до 40 метрів за секунду.

Окрім того, 24 лютого у горах Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

24 лютого у всіх областях буде вітряно – пориви сягатимуть 17 – 22 метрів за секунду, а місця ми навіть 25 – 28 метрів за секунду. Вдень на Лівобережжі прогнозують значні опади – мокрий сніг та сніг. 

У таку погоду синоптики закликають бути обережними і намагатися оминати білборди, хиткі конструкції та старі дерева.

 

Зачеплять циклони і південні області України, через ще на Чорному та Азвоського морях ймовірні шторми. Так, у північно-західних районах Чорного моря прогнозують вітер з поривами 25 – 28 метрів за секунду, через що висота хвиль сягатиме 3 – 4 метри. На Азовському морі вітер буде такої ж сили, але хвилі будуть меншими – 1,5 – 2 метри.

Читайте також:В Одеській області тимчасово перекрили автошляхи через негоду