Українським вченим пропонують участь у стипендійній програмі в Японії
Стипендіати отримають можливість проводити дослідження в японських вишах, наукових центрах або компаніях
news-image
Українським молодим вченим, які вивчають природничі науки, інженерію або медицину, пропонують податися на участь у стипендіальній програмі Міжнародного фонду Мацумае (Японія).

Як повідомляють у Міністерстві освіти і науки України, стипендіати отримають можливість проводити дослідження в японських вишах, наукових центрах або компаніях, пише «Є!».

Зазначають, що загалом у межах фонду виділили 20 стипендій, а тривалість стажування становитиме від 3 до 6 місяців (з квітня 2021 року до березня 2022 року).

Серед основних вимог до кандидатів — наявність ступеня кандидата наук або академічна кваліфікація, яку визнає міжнародний фонд Мацумае, вік до 49 років, володіння англійською або японською мовою, відсутність довгострокового перебування в Японії, працевлаштування в Україні із зобов’язанням повернутися на батьківщину після завершення програми та відсутність проблем зі здоров'ям.

Після прибуття до Японії виплачується одноразова сума у розмірі 120 000 єн (приблизно 26 300 грн — ред.) на транспортні витрати та оплату житла. Крім того, щомісяця учасники отримуватимуть стипендію в розмірі 220 000 єн (приблизно 48 250 грн — ред.), — йдеться у повідомленні.

За ці кошти стипендіати, як уточнюють у Міносвіти, мають оплатити вартість навчання/стажування, витрати на матеріали, проживання, харчування, проїзд, туристичну та медичну страховки та авіапереліт.

Заявки на отримання стипендій потрібно до 30 червня 2020 року за японським часом надіслати організаторам поштовим відправленням з України на адресу: The Matsumae International Foundation 4-14-46, Kamiogi, Suginami-ku, Tokyo, 167-0043 JAPAN.

Читайте також: Діти, які лягають спати пізніше, мають більшу схильність до ожиріння — дослідження