Інфографіка
21 лютого 2020
Заборгованість населення за послуги ЖКГ (інфографіка)
Ми проаналізували, скільки українці заборгували за комуналку за підсумками минулого року.
news-image

Команда «Є!»  проаналізувала скільки українці заборгували за комуналку за підсумками минулого року.

Рівень заборгованості населення за комуналку в минулому році зріс до 58,4 млрд грн, це на 13% більше, ніж роком раніше. Найбільше зросли борги за вивезення побутових відходів та холодну воду. Заборгованість населення за газопостачання зросла на 5,5%. Найвищий рівень заборгованості за послуги ЖКГ у Дніпропетровській і Харківській областях – 7,7 млрд і 7,1 млрд грн відповідно. Борги в Києві становлять 6,7 млрд грн. Найменший борг у жителів Житомирської області – 427,5 млн грн.

Порівняно з 2018 роком рівень оплати за комунальні послуги в минулому році зріс на 39%: в 2018-му населення заплатило всього 88,8 млрд грн, у 2019-му – 123,4 млрд грн.

Найвищий рівень оплати житлово-комунальних послуг у Львівській, Волинській, Закарпатській, Тернопільській і Чернівецькій областях. У цих регіонах є навіть невелика переплата, але вона з'явилася за рахунок погашення боргів попередніх періодів. На понад 98% оплачені послуги ЖКГ у Київській та Миколаївській областях. У столиці населення оплатило послуги на рівні 94,6%. Найнижчий рівень оплати – в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також:14% українців витрачають на «комуналку» більше половини доходу сім'ї – опитування