Резонанс
19 лютого 2020
Максим Бужанський відмовився вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні
Нардеп від «Слуги народу» відмовився вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні
news-image

Верховна Рада під час пленарного засідання 19 лютого вшанувала хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні. Усі присутні депутати, журналісти та інші присутні підвелися, окрім нардепа від «Слуги народу» Максима Бужанського, пише «Є!»  з посиланням на zaxid.net.           

Відео, як Бужанський сидить під час хвилини мовчання, опублікував журналіст Андрій Дзиндзя. На ньому помітно, як колега пропонує Максиму Бужанському встати, але він відповідає: «Не хочу».

Бужанський пояснив, що не підвівся, аби вшанувати загиблих героїв Небесної Сотні, оскільки він проти вшановування лише частини загиблих на Майдані.

Вчора віце-спікер парламенту (Руслан Стефанчук) виступив і запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віце-спікер від БЮТ (Олена Кондратюк) запропонувала вшанувати пам’ять однієї частини загиблих. Я категорично проти такого підходу», – сказав Бужанський.

Максим Бужанський – це російськомовний український блогер, письменник та публіцист. Пройшов до Верховної Ради від партії «Слуга народу» по 25-му округу Дніпра. Українські ЗМІ неодноразово критикували його за проросійські погляди. У минулому Бужанський виступав за екс-президента Віктора Януковича і його «Партію регіонів», та не змінив своєї думки навіть після Євромайдану, яким українці, за його словами, «вбили країну».

Раніше Максим Бужанський вже фігурував у кількох скандалах. Зокрема, він обізвав журналістку «Нового времени» Ольгу Духніч «тупою вівцею», облаяв батьків учнів однієї зі шкіл Дніпра і закликав їх самостійно купити кришки від каналізаційних люків для шкільного подвір’я, а не вимагати це від влади. На початку грудня він побився з колегою по партії Гео Леросом.

Нагадаємо, що 18 лютого 2014 року в центрі Києва розпочалося силове протистояння між євромайданівцями та силовиками, у результаті якого 22 лютого Верховна Рада відсторонила від виконання обов'язків президента Віктора Януковича. Під час протистояння загинули 82 людини – 71 протестувальник та 11 правоохоронців.

Читайте також:День гідності та свободи: ТОП-5 фільмів про Євромайдан