Політика
19 лютого 2020
“Слуга народу” заплатила вже понад мільйон гривень за оренду “вертолітного майданчика Януковича”
Днями “Слуга народу” оголосила, що офіс партії тепер розташовуватиметься у конгресно-виставковому центрі “Парковий”, більш відомому як “вертолітний майданчик Януковича”.
news-image

Днями “Слуга народу” оголосила, що офіс партії тепер розташовуватиметься у конгресно-виставковому центрі “Парковий”, більш відомому як “вертолітний майданчик Януковича”. Утім, ще до офіційного оголошення КВЦ своїм офісом, “слуги” витратили на нього понад мільйон гривень.

Як довідалося “Слідство.Інфо” з офіційних звітів “Слуги народу”, загалом президентська партія заплатила за оренду приміщень у “Парковому” один мільйон двісті тисяч гривень.

Під час президентської кампанії партія заплатила за оренду приміщення “Паркового” на понад тисячу квадратів 463 тисячі гривень. Про це йдеться у фінзвіті партії за перший та другий квартали минулого року. Після виборів, судячи зі звіту за третій квартал, “Слуга народу” винаймала вже більше площ КВЦ і заплатила за це понад 724 тисячі гривень компанії “Амадеус Ко”, яка володіє цим приміщенням.

Голова “Слуги народу” Олександр Корнієнко на нещодавньому з’їзді партії заявив, що вони наразі орендують весь другий поверх конгресно-виставкового центру. Ця будівля донедавна була під арештом, а кримінальне провадження щодо її власників досі триває. Представники “Слуги народу” не вбачають в цьому жодних проблем і стверджують, що партії довелося сюди переїхати, бо немає інших варіантів.

Ці всі ризики в нас передбачені в договорі. І на даний момент немає рішення судів, які би забороняли укладати угоди на оренду цього приміщення”, — зазначив нардеп і юрист партії Олександр Качура.

Зараз “слуги” орендують “Парковий” у компанії “Амадеус Ко”. Вона є фігурантом кримінальних проваджень правоохоронців. Прокуратура пов’язувала її із президентом-втікачем Віктором Януковичем. 

У липні 2017 року Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому у справі про незаконне виділення землі під КВЦ “Парковий” і здачу її в оренду на 25 років компанії “Амадеус Ко”. Нібито саме ця компанія причетна до незаконного будівництва “вертолітного майданчика Януковича”. Після його втечі на майно компанії наклали арешт і передали її в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів, отриманих злочинним шляхом (АРМА). Утім, у вересні 2019 року “Парковий” повернули в управління “Амадеус Ко”.

У коментарі “Слідству.Інфо” нардеп Качура зазначив:

Ми закон не порушуємо і ніяких прямих зв’язків із Януковичем і ніким іншим немає. Ця компанія вже поміняла власників, більше того — поки що немає вироку суду”.

Раніше, нагадаємо також, у “Парковому” розташовувався виборчий штаб Володимира Зеленського та проводився новорічний корпоратив партії “Слуга народу”. Як свідчать фінансові звіти, договір партія укладала саме з “Амадеус Ко”, їй же і платила кошти.

Як раніше розповідало “Слідство.Інфо”, під час передвиборчої кампанії “Слуга народу” отримала 90 мільйонів гривень пожертв за другий квартал минулого року. Майже 6 з половиною мільйонів гривень з цієї суми перерахували адвокати.

Читайте також:Причетні до «Партії регіонів»: як оновилася Вища рада «слуг народу»