Світ
18 лютого 2020
Засновник Amazon Джефф Безос оголосив про створення екологічного фонду Bezos Earth Fund
Засновник Amazon виділить $ 10 млрд на боротьбу з кліматичними змінами
news-image

Засновник Amazon Джефф Безос створює фонд Bezos Earth Fund, який з літа цього року почне виділяти гранти вченим, активістам і неурядовим організаціям, які шукають способи зупинити глобальне потепління, пише «Є!»  з посиланням на gordonua.com.

Amazon Джефф Безос оголосив про створення екологічного фонду Bezos Earth Fund, який буде фінансувати проекти з боротьби зі змінами клімату. Про це він написав у своєму Instagram.

Безос намір вкласти в нього $ 10 млрд.

Зміна клімату є найбільшою загрозою для нашої планети. Я хочу працювати разом з іншими, людьми, щоб посилити відомі шляхи і досліджувати нові способи боротьби з руйнівним впливом змін клімату на цю планету, яку ми всі поділяємо. Ця глобальна ініціатива буде фінансувати вчених, активістів, неурядові організації - будь-які зусилля, які дають реальну можливість допомогти зберегти і захистити світ природи. Ми можемо врятувати Землю ", - написав Безос.

Фонд засновника Amazon з літа 2020 року почне виділяти гранти вченим, активістам, неурядовим організаціям.

Земля - ​​це те, що нас усіх об'єднує, давайте захищати її разом", - додав Безос.

4 листопада 2016 року  вступило в силу Паризьке кліматичну угоду, яка передбачає заходи щодо недопущення зміни клімату. Для початку його дії необхідно, щоб документ ратифікували не менше 55 країн, які разом викидають понад 55% парникових газів в світі. Договір покликаний замінити Кіотський протокол, закріплював нормовані зобов'язання по скороченню викидів парникових газів.

Документ ратифікували вже більше 180 країн, в тому числі Україна. У списку, який  оприлюднений  на сайті ООН, є США, однак в 2017 році вони  офіційно повідомили про вихід з угоди .

Паризька хартія передбачає: обмеження викидів парникових газів до рівня, коли їх будуть повністю поглинати рослини і океани, до кінця поточного сторіччя; уповільнення зростання середньорічної температури, з тим щоб вона не перевищувала більш ніж на два градуси середньорічну температуру планети в індустріальні часи; створення фонду, за допомогою якого багаті країни будуть допомагати бідним переходити на більш чисті види енергії.

Регулювання вжитих заходів має розпочатися з 2020 року.

15 грудня в Мадриді завершилася  кліматична конференція ООН . Делегати досягли згоди в ключовому питанні щодо посилення глобальних заходів для стримування кількості викидів парникових газів.

Читайте також:Забруднення заважає зростанню бактерій, що виробляють кисень