Суспільство
17 лютого 2020
В Олександрівській клінічній лікарні Києва вперше імплантували механічне серце
У лікарні Києва вперше імплантували механічне серце
news-image
В Олександрівській клінічній лікарні Києва столичні кардіохірурги провели операцію з імплантації механічного серця (LVAD). Це перша подібна операція в Україні, виконана на базі муніципального медичного закладу", - йдеться у повідомленні.

Зі слів мера столиці Віталія Кличка: 

Усього декілька таких операцій було зроблено в Україні – в Інституті серця. Операція, що зробили столичні кардіохірурги, – це найвищий рівень, який може бути в кардіології. Операція пройшла успішно. Пацієнт уже ходить і почувається добре".

Пацієнту, якому зробили операцію, як зазначається, - 67 років, він киянин. Чоловік страждає на важку форму серцевої недостатності, переніс кілька інфарктів.

Операція тривала 3 години. Вартість такої операції (включаючи механічне серце та інші витратні матеріали) – близько 5 млн грн. Вартість самого серця – 4,5 млн грн. Для пацієнта операція була безкоштовною завдяки програмі "Здоров’я киян", яку фінансує місто, вказали у КМДА. Як зазначається, механічне серце – американського виробництва. За кошти міського бюджету наразі придбано два таких серця. Друге механічне серце буде невдовзі імплантоване ще одному пацієнту.

Нагадаємо, в Україні провели другу трансплантацію серця за 15 років, пише «Є!»  з посиланням на unn.com.ua.

Читайте також:Україна не готова до можливих епідемій – рейтинг країн