У 2020 році на дороги планують витратити 113 млрд грн: звідки візьмуть ці гроші?
У бюджеті на 2020 рік на дороги передбачено 69 мільярдів гривень, однак не всі ці кошти мають піти на власне ремонт доріг.
news-image

В уряді планують витратити 113 мільярдів гривень на ремонт та будівництво доріг у 2020 році. Це у більш ніж 4 рази більше за суму, яку на Укравтодор витратили минулого року, пише Громадське.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України, відповідальний за дорожню інфраструктуру, Юрій Голик в інтерв'ю «Ліга.Бізнес».

За його словами, у бюджеті на 2020 рік на дороги передбачено 69 мільярдів гривень, однак не всі ці кошти мають піти на власне ремонт доріг. Зокрема 7 мільярдів гривень витратять на погашення кредитів Укравтодору, а 35% із суми, що залишилася, витратять на ремонт регіональних доріг.

Залишається 31,5 мільярда гривень. Ось цей обсяг у 31,5 мільярда гривень завірено постановою Кабміну. Також 22 мільярди гривень уже пішли в ОДА. Тобто 53,5 мільярда гривень вже є», — пояснив Голик.

Додаткове фінансування на будівництво доріг планують брати з таких джерел:

Брати кредити під державні гарантії — загалом 29 мільярдів гривень;

Виграш Нафтогазу у Стокгольмському арбітражі у Газпрому: з 2,9 мільярда доларів в уряді планують взяти 35 мільярдів гривень (майже половину суми) на ремонт доріг.

Раніше ми писали, що у цьому році ми відремонтуємо рекордну кількість доріг, - Юрій Голик.

Читайте також:Українці, що не готові до участі в акціях протесту (інфографіка)