Війна
17 лютого 2020
Путін швидше віддасть Кремль: Сенцов пояснив, чому домовитися з Москвою про Крим не вийде
Сенцов зазначає, що в перспективі режим Путіна в Росії все одно приречений.
news-image

Президент Росії Володимир Путін ніколи не поверне Україні незаконно анексований Крим і не піде з Донбасу, де шостий рік триває війна. Тому єдина стратегія для Києва та міжнародної спільноти – тиснути на Кремль, аби він не стабілізував ситуацію всередині РФ. А вже коли режим Путіна-агресора впаде – ситуація зміниться й Україна зможе шукати шляхи для повернення своїх окупованих територій.

Таку думку висловив режисер і звільнений політв'язень Олег Сенцов в інтерв'ю "Українській правді". За його словами, питання Криму для російського президента є принциповим.

У Росії немає жодної інституції, є тільки Путін. Це такий стовп, на який поставлені всі інші – парламент, ЗМІ, поліцейські, спецслужби, армія. Все залежить тільки від однієї людини, приймає рішення тільки одна людина – Путін. І це не інститут президента, це – інститут Путіна. Тому не можна поміняти прізвище і все залишиться, як є. Коли піде він, це все завалиться", – додав Сенцов. 
Тут потрібно розуміти, що Путін Крим не віддасть, це неможливо. Він простіше віддасть Кремль, ніж віддасть Крим. Отже, продовжувати намагатися з ним домовитися про Крим не можна. Донбас він теж на наших умовах не поверне”, – зазначив режисер.
Отже, потрібно тиснути – це єдина стратегія як України, так і світової спільноти. Ми маємо на нього тиснути, не дати йому стабілізувати політичну, економічну, соціальну ситуацію всередині Росії”, – продовжив він.

Сенцов зазначає, що в перспективі режим Путіна в Росії все одно приречений, оскільки в РФ не залишилося самостійних інституцій, не зациклених на фігурі чинного президента.

І будь-яка людина, що прийде на зміну Путіну, буде змушена шукати підтримки за кордоном, щоб спертися на їх політичний вплив і підтримку, тому що всередині країни у неї не буде такого. І в цій ситуації ми можемо за допомогою західних партнерів посісти жорстку позицію щодо невизнання нової влади без повернення наших територій”, – уклав він.

Читайте також:В межах обміну Україна віддає справжніх вбивць — Сенцов