Світ
14 лютого 2020
Новим коронавірусом може заразитися дві третини населення планети, - ВООЗ
Ізоляція хворих і карантин не зможуть зупинити коронавірус.
news-image

Новим китайським коронавірусом можуть заразитися дві третини населення планети, заявив консультант Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Айра Лонджині в інтерв'ю агентству Bloomberg, пише 112.

За словами Лонджині, який відстежує поширення вірусу в Китаї, кожен хворий зазвичай передає інфекцію двом-трьом іншим людям. Простежити за поширенням захворювання буває особливо важко через відсутність експрес-тестів, а також з причини того, що у деяких носіїв інфекції симптоми коронавірусу проявляються в слабкій формі, зазначив консультант ВООЗ.

На його думку, ізоляція хворих і карантин не зможуть зупинити коронавірус. Однак у ВООЗ вважають, що вжиті в Китаї заходи дають решті світу час для підготовки до боротьби з інфекцією.

Як повідомлялося, кількість загиблих унаслідок спалаху коронавірусу в китайській провінції Хубей за день збільшилася на 116, а загальна кількість випадків захворювання зросла майже на 5 тис. 88 нових смертей сталися в столиці провінції – місті Ухані, де, як вважають, вірус виник наприкінці минулого року.

Нагадаємо, українців евакуюють з китайської провінції Хубей 19 лютого.

Читайте також:Коронавірус коханню не завада: українець заради нареченої відмовляється залишати Ухань