Суспільство
12 лютого 2020
В Україні на 33 % виріс «індекс щастя»
На кінець 2019 року 51% українців вважали себе щасливими і тільки 18% вважали своє життя нещасливим.
news-image

В Україні на 33 % виріс "індекс щастя" - так, на кінець 2019 року 51% українців вважали себе щасливими і тільки 18% вважали своє життя нещасливим. Про це свідчать дані міжнародного опитування Gallup International, яке в Україні проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), пише 112.

Таким чином, індекс щастя склав +33% проти +8% у 2017 (у 2018 році це запитання в Україні не ставилося). Дослідження проводиться з 1947 року в 46 країнах світу, зокрема певний час і в Україні.  

Більше половини респондентів країн, де проводилось дослідження (59%) відповіли позитивно, біля одного з десяти (11%) вважають себе нещасливими. Трохи більше четвертої частини опитаних (28%) вважають себе ані щасливими, ані нещасними. Тобто відповідний, середній індекс склав 48%.

Таким чином в Україні він дещо нижчий, ніж у світі в цілому (нижчий так званого "світового індексу щастя"), однак демонструє відчутне зростання за останні два роки: +8% у 2017 і + 33% у році 2019.

В Україні на 33 % виріс  В Україні на 33 % виріс

Як зазначають соціологи, ступінь економічного розвитку ще не робить сприйняття особистого життя людьми більш щасливим, а економічні труднощі - нещасливим.

Як свідчать наведені дані, навіть наявність або ж відсутність військових конфліктів у тому чи іншому регіоні світу на сприйняття свого життя щасливим чи нещасливим впливає мало, якщо конфлікт не відбувається безпосередньо у місцевості проживання. Таким чином особисте життя людини певною мірою автономне від зовнішніх впливів.

Раніше ми писали, що Зеленський закликав заробітчан повернутися в Україну на вигідних умовах.

Читайте також:Бігом на природу: що здатні зробити лише 2 години надворі з нашим організмом