Суспільство
11 лютого 2020
Евакуйованих із китайської провінції Хубей українців триматимуть на карантині у двох санаторіях Київщини
Наразі триває розробка й узгодження всіх технічних і логістичних деталей евакуації.
news-image

Українських громадян, евакуйованих із китайської провінції Хубей у зв'язку зі спалахом коронавірусу, триматимуть на карантині протягом 14 днів у двох санаторних закладах Київської області.

Про це під час брифінгу повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузін.

За його словами, евакуйовані українці перебуватимуть на карантині в спеціально визначених закладах.

Визначено два заклади закритого типу. Це не лікарні, це заклади санаторного типу. Обидва заклади розміщуються на території Київської області", - сказав він.

Кузін уточнив, що також є ще одна пропозиція від Міноборони з розміщення громадян на час карантину. Отже, може бути визначено три місця розміщення евакуйованих на карантин.

За його словами, вже 51 людина, зокрема одна дитина, підписали згоду на евакуацію і перебування на карантині.

Наразі триває розробка й узгодження всіх технічних і логістичних деталей евакуації.

У жодні капсули цих людей поміщати не будуть. Транспортні засоби будуть дезінфікувати в звичайному режимі", - сказав він.

За словами Кузіна, евакуйовані пасажири під час польоту будуть у масках. Екіпаж повітряного судна (16 осіб) використовуватиме спеціальні костюми біологічного захисту.

Рейс супроводжуватимуть три медпрацівники - два лікарі та медсестра.

У літаку після польоту за рекомендацією виробника буде проведено заміну повітряних фільтрів.

Він уточнив, що попередньо перевізником для евакуації визначено авіакомпанію SkyUp.

Кузін також повідомив, що на круїзному лайнері Diamond Princess коронавірус виявлено у двох українців. Обидва вони є членами екіпажу лайнера. В обох захворювання протікає в легкій формі.

Як повідомлялося з посиланням на інформацію посольства України в КНР, Україна отримала дозвіл на евакуацію своїх громадян із китайської провінції Хубей і у вівторок, 11 лютого, має намір евакуювати їх. Для евакуації українських громадян заплановано спеціальний чартерний рейс за маршрутом Київ-Ухань (КНР)-Київ.

Українці, які захотіли евакуюватися, мають тримати напоготові свої паспортні документи України, документи, що дають право на перебування на території КНР, а також паспортні документи, свідоцтво про народження дітей до 18 років, залишатися на постійному зв'язку, бути мобільними і готовими до переміщень, очікувати і на дзвінки посольства на мобільний телефон, і на повідомлення в групі Embassy-EVACUATION мобільного застосунку Wechat, повністю координувати свої дії з представниками посольства.

Після повернення до України їх очікує обов'язковий 14-денний карантин.

Переговори з урядом Китайської Народної Республіки щодо дозволу на евакуацію українців з Уханя тривали з кінця минулого тижня.

Читайте також:Українців евакуюють з китайської провінції Хубей 11 лютого — посольство в Китаї