Політика
10 лютого 2020
НАБУ почало розслідувати скандальний аудіозапис розмов Труби з Богданом
Справа розслідується за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
news-image

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо ексдиректора Державного бюро розслідувань Романа Труби у зв'язку зі зловживанням ним своїм впливом.

Йдеться про аудіозаписи його можливих розмов із главою Офісу президента Андрієм Богданом. Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на офіційну відповідь НАБУ.

Зазначається, що за розслідування фахівці взялися після того, як експерти встановили справжність голосу Труби на записах із прослуховуванням у його кабінеті й у мережі оприлюднили аудіо, на якому глава СБУ Іван Баканов заявив, нібито вважає Богдана тим, хто "стоїть на вершині корупційної піраміди в суддівській системі".

НАБУ виконало рішення суду і внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – йдеться у відповіді відомства.

Там також підкреслили, що справа розслідується за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Як повідомляли раніше, глава Офісу президента України Андрій Богдан є "смотрящим" за корупційною пірамідою в судовій системі. Про це нібито розповів голова СБУ Іван Баканов в кабінеті ексглави ГБР Романа Труби. Запис розмови опублікована в телеграм-каналі "Трубу прорвало".

Читайте також:Зеленський без Богдана, – ЗМІ дізнались про конфлікти в оточенні президента