Іноземним банкам дозволили торгувати гривнею за межами України
Зазначається, що зміни ухвалені для підвищення інвестиційної привабливості України
news-image

Національний банк дозволив банкам-нерезидентам купувати-продавати гривню за іноземну валюту.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, пише «Є!», з посилання на УП.

Нацбанк ухвалив постанову, якою уточнив визначення термінів "валютний ринок України" та "міжнародний валютний ринок", які є базовими при здійсненні торгівлі іноземною валютою.

Зазначається, що зміни ухвалені для підвищення інвестиційної привабливості України.

Завдяки цим уточненням іноземні банки зможуть вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями з купівлі/продажу іноземної валюти відповідно до договорів, укладених за межами України, з використанням своїх кореспондентських рахунків в українських банках, - повідомили в НБУ.

Тож відтепер іноземні банки матимуть можливість не тільки укладати договори з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню з будь-якими українськими банками (незалежно від того, в якому банку відкрито гривневий кореспондентський рахунок), але й проводити такі операції між собою, здійснюючи розрахунок через кореспондентські рахунки в українських банках.

Такий крок сприятиме подальшому зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, а також посилюватиме привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів, - йдеться в повідомленні НБУ.

Зміни набувають чинності 8 лютого.

Читайте також: «Дія» випередила «TikTok» в App Store: додаток вже завантажило 800 тисяч українців