Україна
7 лютого 2020
Найголовніше за день: об'єднання двох платіжок за газ, закриття збиткових державних шахт, перестрілка в Мукачево
Читайте про найголовніші події дня, 7 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 лютого.

Об'єднання двох платіжок за газ

У Кабінеті міністрів України працюють над тим, аби об'єднати в один документ платіжки за газ та його доставку, однак там зазначають, що остаточне рішення має ухвалити регулятор з енергетики.

Про це повідомив премєр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу у парламенті 7 лютого.

За його словами, рішення про розділення платіжок за газ та його розподіл ухвалила Національна комісія, що здійснює дердавне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), але саме уряд формує політику у цій сфері, тому намагатиметься об'єднати платіжки.

Закриття збиткових державних шахт

У Кабінеті міністрів України повідомили, що збиткові шахти, які держава не має змоги підтримувати, закриють, а шахтарів з цих підприємств мають працевлаштувати.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу у парламенті.

За словами міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, наразі, через теплу зиму, Україна не споживає стільки вугілля, скільки видобуває. Через це, зокрема накопичується заборгованість із зарплат шахтарям.За його словами, наразі через поганий економічний стан державних шахт вугілля, яке вони видобувають — неконкурентне, самі ж шахти збиткові. Через це постійно з’являються та накопичуються борги із зарплат шахтарям.

Напередодні уряд спрямував додаткові 163 мільйони гривень на погашення боргів шахтарям.

Перестрілка в Мукачево

Вранці 7 лютого у Мукачеві, що на Закарпатті, сталася стрілянина. Вогонь відкрив невідомий чоловік. Внаслідок інциденту постраждали двоє людей. Це – Артур Пашкуляк, якого пов'язують з екснардепом Михайлом Ланьо, та його охоронець.

Стрілянина сталася о 10:00 на вулиці Сєченова. У результаті поранили двох людей. А саме –  Артура Пашкуляка, якого пов'язують з екснардепом Михайлом Ланьо, та його охоронця.

Також сьогодні  Ілля Кива надав ексклюзивні коментарі інфопростору «Є!». Що саме він думає про закон про декомунізацію, дії президента, Арсена Авакова та Віктора Медведчука, про спонсорів своєї політичної діяльності та багато іншого читайте та дивіться тільки у нас. Відео наприкінці публікації.

Читайте також:Міністр спорту Бородянський підтримав участь українських гімнасток у змаганнях в Росії