Події
4 лютого 2020
Справа Шеремета: суд ухвалив нове рішення щодо Кузьменко
Суддя оголосив своє рішення про залишення Кузьменко під вартою.
news-image

Печерський районний суд міста Києва залишив підозрювану в убивстві журналіста Павла Шеремета у 2016 році медичку та волонтерку Юлію Кузьменко під вартою до 3 квітня, повідомляє obozrevatel.. Суд задовільнив клопотання прокурора.

Так, спершу засідання значно затримувалося та розпочалося із запізненням. Під час нього прокурор запевняв, що Кузьменко повинна залишитися під вартою. Затриманій, за його словами, необхідно було продовжити запобіжний захід на 60 днів.

Водночас адвокат просив долучити до справи ще деякі матеріали. На його думку, нічний домашній арешт для Кузьменко з електронним браслетом, здачею закордонних паспортів та забороною спілкування з певними людьми не завадить розслідуванню, але дасть лікарці змогу робити операції та бути із сином. Слово надавали й самій затриманій.

 Згодом суддя оголосив своє рішення про залишення Кузьменко під вартою до 3 квітня. Рішення може бути оскаржене протягом п'яти днів.

Під будівлею суду від самісінького ранку тривала акція на підтримку волонтерки. Активісти вимагали відпусти її з-під варти та "припинити кримінальне переслідування" щодо неї.

Як повідомляли,  журналіст Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва. Машину, в якій він був, підірвали за допомогою вибухового пристрою з дистанційним керуванням.

Читайте також:Справа Шеремета: Рябошапка визнав брак доказів