Події
3 лютого 2020
У Нідерландах оголосили підозри фігурантам справи про аварію МН17 на Донбасі
Всіх підозрюваних викликали для слідчих дій.
news-image

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малазійського Boeing 777 рейсу МН17 на Донбасі. Про це заявила адвокатка одного з обвинувачених Олена Кутьїна, передає  ТАСС.

За її словами, всіх підозрюваних викликали для слідчих дій.

Національна прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення і викликала чотирьох підозрюваних у справі МН17. Одного з цих обвинувачених – Пулатова Олега Юлдашевича – захищатиме міжнародна група захисту з двох голландських адвокатів і одного російського", – сказала вона.

Нагадаємо, серед обвинувачених у катастрофі літака над Донбасом, які постануть перед судом, терористи Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко.

 

Зазначимо, раніше на сайті Окружного суду Гааги з'явилася інформація, що щонайменше один із підозрюваних у справі збиття Boeing MH17 на Донбасі виявив бажання взяти участь у судовому процесі з розслідування катастрофи.

Нагадаємо:

  • Boeing 777, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року на території України. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

  • Слідча група ідентифікувала понад 100 осіб, причетних до транспортування "Бука", яким збили літак.

  • Установка "Бук" належала 53-й бригаді ППО РФ і була перекинута з Курська. Слідство відновило маршрут, яким її перевозили.

  • Крім того, нідерландські ЗМІ оприлюднили імена головних підозрюваних у справі збитого літака рейсу МН17 над Донбасом.

  • Європейський Союз закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу рейсу MH17 на Донбасі, а також співпрацювати зі слідством.

  • 17 липня 2019 року СБУ передала Міжнародній слідчій групі  докази.

  • Водночас російська "Новая газета" написала, що нібито міжнародні розслідувачі в справі збитого рейсу МН17 купили оболонку ракетного двигуна в невідомого жителя "ДНР".

  • Пізніше Росія пішла на таємні переговори щодо катастрофи з Boeing 777 на Донбасі.

Читайте також:Бойовик «ДНР» підтвердив, що малазійський Боїнг було знищено з окупованої території (відео)