Суспільство
3 лютого 2020
Українці вважають несправедливими захмарні зарплати держслужбовців
Справедливими премії і надбавки для топчиновників вважають лише 5% опитаних.
news-image

89% українців вважають, що ті зарплати і великі надбавки, які отримують державні службовці, не є справедливими.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціального моніторингу та Українським інститутом соціальних  досліджень імені Олександра Яременка з 24 по 28 січня, пише УП.

Про зарплати міністрів, їхніх заступників, керівного складу окремих держпідприємств (Укрпошта, Нафтогаз, Укроборонпром, Укрзалізниця) знають 93,5% українців і лише 6,5% – нічого не чули про це.

Справедливими премії і надбавки для топчиновників вважають лише 5% опитаних.   

     

Через високі зарплати 61,7 % українців заявили, що стали гірше ставитися до прем’єра Олексія Гончарука, 67,4% сказали, що стали гірше ставитися до тих міністрів і керівників, які отримують такі виплати. 

     

Половина українців вважають прийнятною і справедливою максимальну різницю у зарплаті між керівником держпідприємства або установи та його підлеглими середнього рівня від 1,6 до 2-х разів (31,1%) і від 2,1 до 3-х разів (21,1). 

     

Так само переважна більшість опитаних вважає прийнятною і справедливою максимальну різницю в зарплаті між директором приватного підприємства та його підлеглим середнього рівня від 1,6 до 2-х разів (20,7%) та від 2,1 до 3-х разів (19,4%). 

     

Дослідження проводилося з 24 по 28 січня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2003 респонденти. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.   

Раніше ми писали, що якщо вам не платять заробітну плату, зверніться до своїх профспілок.

Читайте також:Член правління Укрзалізниці Марчін Целєєвський в грудні отримав майже півмільйона грн зарплати