Суспільство
30 січня 2020
Якщо вам не платять заробітну плату, зверніться до своїх профспілок, - Милованов
Прочитайте колективну угоду і попросіть профспілки захистити ваші права.
news-image

Міністр економіки України Тимофій Милованов порекомендував усім, кому не виплачують зарплатню, звернутися до профспілок, судів та Держпраці.

Про це він заявив під час брифінгу, який транслював телеканал 112 Україна

Всіх, кому не платять заробітну плату, прошу зробити наступні дії. Перше: зверніться до своїх профспілок. Профспілки – це ваша перша лінія захисту. Прочитайте колективну угоду і попросіть ваші профспілки захистити ваші права, щоб вам виплатили зарплату", - рекомендував міністр.

За його словами топ-30 неплатників зарплати – підприємства, де існують профспілки.

Також Милованов порекомендував звертатися до суду. 

Зверніться до суду. Не бійтеся цього робити. Вам мають допомогти навіть юристи вашої компанії, вашої організації, підприємства. І третє: звертайтеся зі скаргами до Державної служби з питань праці. Вона з грудня підпорядкована Міністерству економіки. Ми будемо стежити за цими скаргами. Ці скарги дозволять нам зробити всі необхідні дії для вирішення питань заробітної платні на цих підприємствах", - зазначив він.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в Україні було офіційно зареєстровано 338,2 тис. безробітних, що на 49,3 тис. більше (на 17%), ніж у листопаді 2019 року (288,9 тисячі). 

Кількість вакансій у грудні скоротилася до 59 тис. (на 27%, в листопаді кількість вакансій становила 80,9 тис.), а навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію становило 6 осіб (у листопаді – 4 людини).

Нагадаємо, ми повідомляли, що Гончарук обіцяє компенсувати заробітні плати у разі затримок виплат.

Читайте також:Партія Тимошенко зареєструвала законопроект, що обмежує зарплати чиновників