Резонанс
30 січня 2020
Представниця ОПЗЖ Льовочкіна проголосувала за повернення росіян до ПАРЄ
Вона ще у Києві повідомила колег про те, що виступає проти оскарження повноважень РФ.
news-image
Представниця фракції ОПЗЖ Юлія Льовочкіна підтримала повернення російської делегації до роботи у Парламентській асамблеї Ради Європи

Про це повідомляє espreso.

Українська делегація голосувала у повному складі – свої голоси віддали 12 депутатів. 11 з них голосували проти, але одна представниця України підтримала повернення росіян. Це – представниця фракції ОПЗЖ Юлія Льовочкіна.

Вона ще у Києві повідомила колег про те, що виступає проти оскарження повноважень РФ. Льовочкіна також підтримала затвердження "нової санкційної процедури", яка, за даними видання, практично знищує можливість накласти санкції на РФ, та голосувала проти усіх українських поправок до цих документів.

Україну у намаганні заблокувати відновлення прав російської делегації підтримали всі члени грузинської, литовської, латвійської делегацій, які взяли участь у голосуванні, майже всі шведи та всі поляки крім однієї депутатки, що утрималася.

Також разом із Україною проголосував один молдаванин (представник опозиційного блоку ACUM), один словак (інші віддали голоси "за" Росію), один турок (інші також підтримали РФ).

Представники Західної Європи майже одностайно підтримали РФ. Україні свої голоси віддали лише двоє нідерландців, один іспанець та один британець.

Нагадаємо, що 29 січня ПАРЄ офіційно дозволила працювати російським депутатам.

Читайте також:Проєкт рішення ПАРЄ щодо санкцій проти РФ: Москва платить гроші, карати не можна